maanantai 5. maaliskuuta 2012

Kusessa

Kai tähänkin pitää nyt sitten ottaa kantaa, koska olen yrittänyt lokeroida itseäni ajankohtaisia asioita kommentoivaksi bloggaajaksi.

Eilisen tekstin teemassa oltiin satulassa, tämän päivän teemassa ollaan aikalailla kusessa. Vaikka on kevät, niin tämän tekstin otsikko ei viittaa ihastumiseen.

Ainakin yksi Suomen viime aikoina eniten mediassa esillä ollut henkilö ui syvällä. Tällä hetkellä niin uutiset televisiossa kuin Internetissäkin ovat täynnä AKT:n potkufarssia.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton puheenjohtaja Räty, Timo Räty, oli hissukseen viikonlopun aikana. Vältteli mediaa, ei antanut lausuntoja kohupotkuista. Hiljaiseloon täytyy olla vain kaksi syytä.

Joko hän oli lukkiutuneena pieneen tilaan kolmen päivän ajan viestinnän asiantuntijan kanssa miettien hengissäpysymisstrategiaa tai sitten Räty oli kiertelemässä tavarataloja toivoen löytävänsä snorkkelin talvimyynnistä, jotta saisi happea lisää. Pissaraja on nimittäin jo niin korkealla hänen päänsä yläpuolella, ettei peruskikat enää tässä vaiheessa auta.

Tarkempia taustoja tietämättä julkisuudessa esillä olleiden faktojen perusteella asioista voi tehdä tällaisen koonnin:

- Potkut saanut Hilkka Ahde syytti esimiestään Rätyä työpaikkakiusaamisesta
- Entiset työntekijät ovat haukkuneet julkisuudessa Rätyä  muun muassa "huutavaksi ja kiusaavaksi johtajaksi"
- Työpaikkakiusaamisilmoituksesta seurasi poliisitutkinta --> huonoa mainetta johtajalle sekä liitolle
- Liiton hallitus (kuulemma johtaja Rädyn luottohenkilöistä koostuva) pitää kokouksen, jossa äänestetään Hilkka Ahteen työsuhteen jatkumisesta, Rätykin äänestää
- Hilkka Ahde saa potkut
- Eräs AKT:n jäsen kommentoi Helsingin Sanomille, ettei ymmärrä miksi potkuja puidaan julkisesti

Viimeisen kommentin esittäneelle voin vain todeta, että listasin juuri yläpuolelle viisi syytä miksi tästä puhutaan.

Timo Räty kommentoi tänään ensimmäisen kerran medialle potkuja. Hän oli tyyni ja rauhallinen. Oli ilmeisesti saanut sekä hyviä neuvoja että snorkkelin viikonlopun aikana. Tulevina viikkoina mielenkiintoista on nähdä kuinka hän kykenee rimpuilemaan eteenpäin ympärillä olevan paineen kasvaessa. Järkevä mies olisi ehkä jo eronnut? Vai olisiko?

Liiton puheenjohtajalla saattaa olla joitakin valttikortteja taskussaan, mutta julkisuudessa käsitellyt tiedot eivät lupaa valoisaa tulevaisuutta hänelle. Tällaisen kriisin aikana olisi erittäin tärkeätä ottaa vastuuta. Edes jonkun. Yleensä tällaisessa tapauksessa se olisi juuri johtaja, mutta tilanne on kovin ristiriitainen.

Asiantuntijoiden mukaan Ahde tulee voittamaan oikeuskäsittelyn, jossa ratkaistaan oliko hänen irtisanomisensa lainvastainen. Tällöin AKT:n ongelmat vasta kasvaisivatkin.

Tällöin Timo Räty olisi ainakin kusessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti