perjantai 23. maaliskuuta 2012

Kusessa 2

Noin. Kriisissä elävä organisaatio kykenee ratkaisuihin, kun oikein kääntelee, vääntelee ja miettii. Hyvä vyyhti AKT:llä onkin ollut purettavana. Asioiden oikein tekeminen alkoi tänään liiton valtuuston kokouksella. Valtuusto päätti yksimielisesti hyllyttää puheenjohtaja Timo Rädyn. Aikamoinen mediamylläkkä miehen ympärillä onkin pyörinyt viime aikoina.

Aamulla Räty esitti oman puolustuspuheensa, jonka jälkeen katosi paikalta. Valtuusto päätti hyllyttämisestä vasta myöhemmin, joten puheenjohtaja ei ollut paikalla kuulemassa tuomiota. AKT:ltä mielestä ainoa ja oikea ratkaisu, jos heillä on tavoitteena säilyttää ne uskottavuuden rippeet, jotka ovat vielä jäljellä. Timo Rädyllä ei ollut munaa itse siirtää itseään syrjään kuohunnan keskeltä tilanteen rauhoittamiseksi. Onneksi muut pystyivät tekemään ratkaisuja kohun keskellä. Rädyn eroamisen puolesta kuuluttivat jo entiset AKT:n johtajat sekä ahtaajien nokkamies.

Aamuisessa puolustuspuheessaan Räty mainitsi jälleen tahoista, joiden uskoo tavoittelevan AKT:n kaatamista. Hänen mukaansa "moni taho tässä yhteiskunnassa haluaisi nähdä AKT:n kaatuvan". Esitetyt salaliittoteoriat eivät varmastikaan vahvistaneet yleisön käsityksiä puheenjohtajasta. Jotain olisi voinut taas jättää sanomatta.

Jupakan aikana tiedotusvälineissä puitiin spekulaatioita erotetun Hilkka Ahteen ja Rädyn suhteesta. Väitteet osoittautuivat perättömiksi. Tietenkin. Esiin nousi myös nimetön syytekirje, jossa kerrottiin Ahteen ja viinipullon lämpimistä väleistä liiton kokouksessa. Nimettömän syytekirjeen lähettäjä kuitenkin tiedettiin. Taisi olla istuvan puheenjohtajan lähipiiristä.

Timo Rädyn hyllytys kestää kuitenkin vain poliisitutkinnan ajan, jonka aikana selvitetään työpaikkakiusaamisepäilyjä. Hienoa asiassa on julkisuuteen noussut keskustelu työpaikkakiusaamisesta. Toivottavasti tämän jälkeen yhä useammat uskaltavat älähtää sorron alla. Pelkäämättä aiheettomia potkuja.

AKT tosiaan perui Ahteen potkut ja hän todennäköisesti palaa töihin sairauslomansa jälkeen. Ilmeisesti liitossa ymmärrettiin vihdoin miten tulee tällaisessa kriisissä toimia. Uhriksi leimattua tukemaan, syytettyä vastustamaan. Nyt on voitettu median sekä suuren yleisön tuki takaisin.

Mitä sitten tulee Timo Rätyyn, niin mies on edelleen kusessa. Luultavasti hänet erotetaan tai painostetaan eroamaan poliisitutkinnan jälkeen. Nyt hänellä on ainakin pidempi aika valmistautua tuleviin haasteisiin. Töihin palatessaan Rädyllä on kuitenkin työkaverinaan jälleen Hilkka Ahde.

Voimia molemmille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti